Statie de cogenerare HOLMEN PAPER

Statie de cogenerare HOLMEN PAPER


Extindere si economie energetica la statia de cogenerare HOLMEN PAPER

Firma HOLMEN PAPER la fabrica sa din Fuenlabrada a decis extinderea statiei de cogenerare cu 65 % si imbunatatirea eficientei energetice prin punerea in functiune a unui nou dispozitiv de reciclare hartie. in acest sens, a creat o noua statie cu ciclu combinat, cu o noua turbina de gaz cu generator si accesorii, un cazan de recuperare si un transformator. Printre echipamentele auxiliare au ales turnurile de racire EWK.

Pentru acest proiect, turnurile trebuiau sa fie situate pe acoperisul uneia dintre cladiri de la statia Holmen Paper, ceea ce insemna ca trebuia sa se gaseasca o distributie potrivita spatiului disponibil si care sa nu incarce prea tare structura. Pentru aceasta, s-a apelat la o baterie cu patru turnuri cu carcasa din poliester armat cu fibra de sticla. in plus, acest sistem reusea sa reduca la maxim consumul de energie datorita design-ului sau tehnic.

Turnurile sunt patru dispozitive deschise cu tragere indusa EWK 1800/09; fiecare raceste 370 m3/h, ansamblul total disipand 8.950 Kw. Aceste echipamente sunt prevazute cu umplutura si separatoare de picaturi SANIPACKING, si elemente de sustinere si distributie din materiale plastice, inoxidabile, imbunatatind eficienta tratamentelor chimice ale apei prevazute de normativele in vigoare.

Anul: 2010

Putere disipata: 8.950 kW

Model: 4 x EWK-1800/09

Referinte asemanatoare

Poza Centrala pe baza de Biomasa in Corduentes 1
Centrala Electrica pe baza de Biomasa de reziduuri forestiere

Centrala pe baza de Biomasa in Corduentes

Poza Statia de purine Valpuren Sener 1
Statie de tratare si uscare a reziduurilor animale in Consuegra, Toledo

Statia de purine Valpuren Sener

Poza Instalatie de Cogenerare Distilare DYC 1
Fabrica de Cogenerare pentru Distileriile DYC in Eresma (Segovia)

Instalatie de Cogenerare Distilare DYC

Poza Centrala nucleara Tricastin (Franta) 1
Centrala Nucleara din EURODIF in Tricastin (Franta)

Centrala nucleara Tricastin (Franta)