EWK-C SMART


EWK prezinta un nou Turn de Racire "Smart Cooling Tower" ce aduce mari avantaje menite sa prelungeasca durata de viata a dispozitivului si a componentelor acestuia, precum si controlarea performantei lui in timp real.

CONTROL PROGRAM

Se poate limita functionarea echipamentului la un program stabilit, putandu-se diminua viteza unitatii de ventilatie pentru anumite intervale de timp, cum ar fi de exemplu pe timp de noapte (daca nu este necesara disiparea), reducand astfel zgomotul.

CONECTIVITATE

Sistemul poate fi accesat de la distanta prin Modbus TCP/IP (bidirectional), putand accesa de la distanta tabloul de control al turnului, de la un calculator sau de la orice alt dispozitiv mobil.
Astfel se pot vedea informatiile, se pot primi avertizari de alarma sau se poate interactiona cu dispozitivul fara a fi nevoie sa fi fizic langa el.

SENZOR DE VIBRAtII

Acest senzor masoara vibratiile ventilatoarelor in timp real. in cazul in care inregistreaza vibratii anormale, poate trimite un semnal de alarma sau poate chiar opri ventilatorul. Astfel, se pot evita eventuale defectiuni la ventilator.

SENZOR DE TEMPERATURa ULEI/MOTOR

Masoara temperatura uleiului reductorului sau a bobinei motorului. in cazul unei temperaturi prea ridicate a uleiului sau a motorului, senzorul detecteaza acest lucru si trimite un semnal de alarma sau opreste motorul. Astfel, se evita eventuale defectiuni ale motorului/moto-reductorului si, prin urmare, ale dispozitivului in general.

TABLOU DE CONTROL

Tabloul de control are rolul de a gestiona automat dispozitivul, pe baza informatiilor venite de la mai multi senzori instalati. Componenta principala este un PLC care integreaza algoritmi PID care optimizeaza consumul de energie al ventilatiei si al pompei in functie de valorile introduse anterior.
Pentru obtinerea de date, setarea parametrilor si controlul operatiunii, se introduce un ecran tactil de 4.3” in partea din fata a tabloului, care poate fi solicitata optional la 7” si 10”.

SENZOR DE TEMPERATURa sI UMIDITATE

Senzorul temperatura si umiditate (STHE) inregistreaza conditiile atmosferice exterioare din jurul turnului de racire, permitand astfel evaluarea performantei echipamentului de la distanta.

REZISTENtA DE iNCaLZIRE

Aceasta rezistenta are scopul de a incalzi apa de langa pompa, asigurand astfel prezenta apei in faza lichida inainte de punerea in functiune a pompei. Datorita acestui dispozitiv, se previne inghetarea apei in tava, evitandu-se deteriorarea elementelor hidraulice. Cu ajutorul tabloului de control se poate fixa temperatura maxima si minima, precum si histerezis necesar in tava.

SENZOR DE TEMPERATURa iN TAVa

Se instaleaza in partea inferioara pentru a monitoriza temperatura apei dupa racire. Poate porni si opri rezistenta de incalzire.

INVERTOR

Regleaza viteaza de rotatie a ventilatoarelor in functie de ceea ce indica PLC din tabloul de control. Acest dispozitiv are un  software de control cu algoritmi PID, care reusesc sa optimizeze consumul energetic si recomanda intretinere preventiva.
Invertorul (V.S.D) poate monitoriza informatiile utile ale motorului, precum ar fi de exemplu:
- Viteza de rotatie
- Curentul prin bobine
- Tensiunea de operare
- Consum real instantaneu, etc. 

SENZOR DE TEMPERATURA DE INTRARE

Cu ajutorul acestui senzor se pot monitoriza temperaturile de intrare si de iesire a apei din proces si astfel se poate regla viteza ventilatorului pentru a obtine rezultatele dorite in cel mai scurt timp.

CONTROLUL POMPaRII DIN CIRCUITUL PRIMAR

Reglarea pompei din circuitul primar in functie de parametrii procesului. 

SENZORI PRESIUNE CIRCUIT

PRIMAR: Permite determinarea cu exactitate a fluxului procesului.

iNTRERUPaTOR DE NIVEL iN TAVa

Acest intrerupator situat pe tava de colectare a apei  indica nivelul maxim si minim al acesteia. Atunci cand nu se atinge nivelul minim, transmite un semnal de alarma la tabloul de control si poate chiar deconecta rezistenta de incalzire, evitand astfel o eventuala operatiune pe uscat. Daca detecteaza exces de apa, transmite un semnal de alarma pentru a evita revarsarea apei. Daca nivelul este normal, dispozitivul functioneaza fara restrictii. 

Economie energie 
Smart Cooling Tower presupune o economie de energie datorita Invertorului si sistemului de control, precum si setarea timpului.

Protejarea sanatatii
Diferitele componente cu tratament anti-Legionella asigura o protectie ridicata impotriva bacteriilor.

Pre-diagnostic defectiuni
Anumiti senzori de pe diverse elemente trimit informatii in timp util, si daca ceva nu merge bine se pot diagnostica defectiunile, impiedicand eventuale avarii.

Siguranta
Smart Cooling Tower are diverse elemente de siguranta pentru a proteja dispozitivul precum control nivel de apa, formare gheata si opriri de urgenta.

Control si comunicare
in orice moment se pot avea informatii de la diversi parametri in tabloul de control cu touch screen integrat sau pot fi accesate de la distanta.

Asistenta la distanta
Datorita unui senzor de temperatura si umiditate exterioara putem obtine informatii si, prin urmare, putem oferi asistenta la distanta.

Produse asemanatoare

Poza EWK-I SMART 1
EWK prezinta un nou Turn de Racire "Smart Cooling Tower" ce aduce mari avantaje menite sa prelungeasca durata de viata a dispozitivului si a componentelor acestuia, precum si controlarea performante

EWK-I SMART

Poza EWK SMART 1
EWK prezinta un nou Turn de Racire "Smart Cooling Tower" ce aduce mari avantaje menite sa prelungeasca durata de viata a dispozitivului si a componentelor acestuia, precum si controlarea performante

EWK SMART